hjem/homer

Earthbound - surfing the Apocalypse

15.10.2010 - 21.11.2010

Per Martinsen

Earthbound – Surfing The Apocalypse
av Per Martinsen AKA Tied Revolverman

Utstillingen er resultat av er et transmedialt prosjekt basert på en engelskspråklig roman som har vært publisert kapittel for kapittel på nett, i sosiale medier som bl.a Facebook, og deretter utgitt som e-bok.


Plottet i historien beveger seg rundt temaer som storbyparanoia i vår tid, elektronisk musikk, miljø-, energi- og finanskriser - og humor. Parallellt med historien fra ”nåtiden” følger romanen også et post-apokalyptisk fremtidssamfunn som leter etter forklaringen på forrige sivilisasjons undergang – med fokus på de polare nordområdene.

Utstillingen består av flere kunstinstallasjoner basert på objekter fra historien, med bruk av teknologi som et grunntema. En av installasjonene er en pyramide av PC-er som lever sitt eget liv. I tillegg til den fysiske utstillingen er det produsert et lydverk og det vil bli en live performance i forbindelse med åpningen. Kunstprosjektet skal også stilles ut på den internasjonale No+Ch-festivalen i Beijing i 2011.

Intervju med Per Martinsen:


Linker til noen av de online-baserte delene av prosjektet:

www.earthbound-surfingtheapocalypse.com - utgangspunktet for prosjektet i bloggform, som inneholder teksten i prosjektet med lenker videre til andre deler av historiefortellingen.

www.youtube.com/user/loveod - dokumentasjon av noen av installasjonene som allerede har vært utstilt i forbindelse med prosjektet.

Se bilder fra monteringen og åpningen på iTromsøs hjemmeside: http://www.itromso.no/bilder/article397598.ece