hjem/homer

Norway Says 10

03.07.2010 - 20.08.2010

DESIGNGRUPPA SOM SATTE NORSK DESIGN PÅ VERDENSKARTET

Norways Says er norsk designs største suksesshistorie i nyere tid. Utstillingen viser et utvalg av designgruppas nyskapende, møbler, lamper, tekstiler, bruksgjenstander og industridesign. Utstillingen er produsert av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i samarbeid med Norway Says.


Norway Says bestod av designerne Espen Voll (f. 1965), Andreas Engesvik (f. 1970) og Torbjørn Anderssen (f. 1975). Navnet Norway Says har de benyttet siden de første gang stilte ut – og gjorde suksess – på Triennalen i Milano i 2000.

Designgruppen Norway Says har møtt stor internasjonal interesse. De har mottatt en rekke designpriser i inn- og utland, bl.a. Norsk Designråds hederspris (2003), Wallpapers Design Award (2004 og 2009), Bruno Mathsson- prisen (2004), og den høythengende Torsten och Wanja Söderbergs pris (2007). Den gang uttalte juryen at: “Trioen har utviklet sitt formspråk i spenningen mellom strikt reduksjon og minimal form og en lek med myke, sensuelle og organiske former.”

Allerede i 2001 påsto fagbladet Svensk Form at Norway Says er det beste som har hendt norsk formgivning siden forrige århundreskifte. Direktøren i Norsk Designråd, Jan R. Stavik, slo i 2002 fast at Norway Says hadde vært et stort pluss for det norske designmiljøet: “Det har vært spennende å følge Norway Says. De har dratt andre med seg. Dette er bevis på at det å få frem enere er et poeng også utenfor sporten, fordi det gir den samme effekten. Norway Says har vist at de hele tiden kan levere og begeistre. Igjen. Og igjen.”

Utstillingen er kuratert av Norway Says i samarbeid med seniorkurator Widar Halén ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

OMVISNINGER
Det holdes offentlige omvisninger i utstillingen hver søndag kl 13.00 i hele sommer