AFI 2018

15.03.2019 - 28.04.2019

Ørjan Amundsen, Rosa Barba, Danielle Dean, Patrick Hough, Jibade-Khalil Huffman, Tom Ireland, Pelin Kırca, Elena Mazzi, Musa paradisiaca, Robertas Narkus & Jokūbas Čižikas, Vladimir Nikolic, John Skoog, Mikołaj Sobczak, Juan Sorrentino, Le Xuan Tien, Yim Sui-Fong, Munem Wasif

Tromsø Kunstforening er glade over å kunne invitere til den tiende utgaven av Artists' Film International (AFI). AFI er et samarbeidsprosjekt med fokus på film, video og animasjon fra verden rundt. Siden Whitechapel Gallery etablerte samarbeidet, inkluderer AFI nå 18 institusjoner fra hele verden. Programmet for 2018 viser ferske videoverk som presenteres ved hvert visningssted.

Tromsø Kunstforening er glade over å kunne invitere til den tiende utgaven av Artists' Film International (AFI). AFI er et samarbeidsprosjekt med fokus på film, video og animasjon fra hele verden og ble etablert av Whitechapel Gallery i London. TKF har deltatt siden 2015, og er en av til sammen 18 institusjoner fra hele verden.

For AFI 2018 er temaet «sannhet», og hver institusjon nominerte et verk av en regional kunstner som svar på temaet. I menneskehetens historie har sannhet vært sett på som et redskap brukt til å både bringe folk sammen og til å skape avstander. I en verden med fake news, kunstig intelligens og digitale algoritmer vil det virtuelle og det virkelige smelte sammen og endre forståelsen av begrepet sannhet. Hva er egentlig sannhet? Hvordan kan en tolke ordet sannhet? Hva tenker en når en hører ordet sannhet? Kan fiksjon være en form for sannhet?

AFI 2018 presenterer filmer og bevegelige bilder som reviderer ideen om sannhet som en tilstand, tro, fiksjon eller kunnskap.

Deltagende kunstnere:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deltagende institusjoner 2018:
Ballroom Marfa, Texas, USA; Belgrade Cultural Centre, Serbia; Bonniers Konsthall, Stockholm, Sverige; CAC, Vilnius, Litauen; Centre for Contemporary Arts Afghanistan (CCAA) Kabul, Afghanistan; Fundacion PRÓA, Buenos Aires, Argentina; Galleria D’Arte Moderna e Contemporanea (GAMeC), Bergamo, Italia; Hammer Museum, Los Angeles, USA; Hanoi/DOCLAB, Vietnam; Istanbul Modern, Tyrkia; MAAT – Museum of Art, Architecture and Technology, Lisboa, Portugal; Museum of Modern Art, Warszawa, Polen; Video-Forum, Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.), Tyskland; Para/Site Art Space, Hong Kong; Project 88, Mumbai, India; Tromsø kunstforening, Norge; Whitechapel Gallery, London, Storbritannia; The Whitworth, The University of Manchester, Storbritannia.

Kurator/ TKF: Vsevolod Kovalevskij
Utstillingsdesign: Vsevolod Kovalevskij
Monteringsteam: James Lee, Robert Julian B. Hvistendahl
Grafisk utforming: Joachim Bartsch - design a r c

Filmene vises hver dag fra kl. 12:00 til 17:00. Samlet lengde er 241 minutter.

Jibade-Khalil Huffman

Selected by Istanbul Modern, Turkey

Musa paradisiaca
Masters of Velocity, 2017
16mm film transferred to HD, 4:3, color, sound Musa paradisiaca with Clotilde Rosa
16’11”
Selected by MAAT – Museum of Art, Architecture and Technology, Portugal
Rosa Barba
Outwardly from Earth's Center, 2007
16mm film transferred to digital, colour, sound
22’
Selected by Video-Forum of Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.), Germany

Yim Sui-Fong
Black Bird Island, 2017
Single channel video,
6’32”
Selected by Para/Site Art Space, Hong Kong

Munem Wasif
Machine Matter, 2017
Single channel, B/W, Stereo
13’55”
Selected by Project 88, India

Tom Ireland
Actuality Picture / The Magic Lantern (chapter 5_N142291-180930 / W59999-71997)
Courtesy of the artist. Contains images Courtesy NASA/JPL-Caltech.
2009 - 2017
Digital HD video