hjem/homer

KULTURNATTA 17 i TKF: Filmvisning - Betrakterens øye – Skulpturlandskap Nordland

06.10.2017 - 06.10.2017

21:00–22:00 filmvisning Bektrakters øye - Skulpturlandskap Nordland, galleri i første etasje
22:00–23:00 filmvisning Bektrakters øye - Skulpturlandskap Nordland, galleri i første etasje

---
I filmen "Betrakterens øye" besøker filmteamet seks av kunstnerne ute i Europa i arbeidet med nye kunstneriske prosjekter, og de deler av sine erfaringer med å skulle uttrykke seg i forhold til det dramatiske og sterke landskapet i Nordland. De reiser også mellom skulpturene og ser på hvordan verkene har tilpasset seg den virkelighet de var satt til å kommunisere i.

Møt kunstnerne Luciano Fabro fra Italia, Raffael Rheinsberg fra Tyskland, Dan Graham fra USA, Tony Cragg fra England, Olafur Gislason fra Island og Anish Kapoor fra India/England.

Prosjektet har blitt karakterisert som et «kulturelt bikkjeslagsmål» Stridens kjerne var det mange mente var et påfunn fra fylkespolitikere som ville bruke millioner av kroner på å utsmykke Nordlandskommunene med skulpturer. Målet med prosjektet var at alle kommunene skulle få sitt eget kunstverk finansiert gjennom et spleiselag med fylkeskommunen og andre.

Filmskaperen Eva Charlotte Nilsen er bosatt på Sortland og har tidlgiere sagt om prosjektet at hun husker skepsisen og den manglende forståelsen som etter hvert gikk over i en slags kjærlighet for Skulpturlandskap Nordland.


Norsk/Italiensk dokumentar produsert av Rampelys A/S
Produsenter: Eva Ch. Nilsen og Giampaolo Penco
Norsk og engelsk tale, tekstet på engelsk.
Varighet: 56 min.