Kystens dag hos kunstforeninga

Lørdag 17. november 11–16. Foredrag, musikk og fisk.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, pga. begrenset plass anbefales tidlig oppmøte.
Bruk gjerne facebook for å melde interesse:

Velkommen til Kysten dag!

Søkelys på livet i havet, kystkultur, rettigheter og bærekraft.

En del av utstillinga Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm: Samarbeid 1993-2018

Medvirkende er bl.a. Kystlaget Arctandria, billedkunstner og redaktør Randi Nygård, fisker Paul Jensen, frilansjournalist John Gustavsen, Natur og Ungdom (Tromsø Natur og Ungdom) og duoen Opphav.

Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm har rodd en nordlandsbåt fra Sørfinnset i Gildeskål til Tromsø. Båten ble reparert som en del av virksomheten til Sørfinnset skole/ the nord land sist sommer og er nå en del av utstillinga i Tromsø kunstforening. Roturen var en performance som trekker en linje nordover langs kysten og aktualiserer historie og kystkultur.

Vi ror til Tromsø

Kystens dag er et arrangement tilegnet kystkultur, forholdene i havet, fiskerier og næringsliv. Det blir foredrag, innlegg, mat, film og musikk.

PROGRAM:

Lørdag 17. november kl. 11-16

11:00 Utstillinga er åpen
Båtreparasjonsverkstedet, dokumentarfilm av Elina Waage Mikalsen og Magnus Holmen/Sørfinnset skole/ the nord land, kontinuerlig visning
Stand ved Kystlaget Arctandria

11:30 Musikk med Opphav (Nuorta & Louisa)
11:40 Velkomst, Leif Magne Tangen, Tromsø kunstforening
11:45 Vi ror til Tromsø, Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen
12:00 Levende tradisjonskunnskap på hav og på land, Ingrid Sommerseth, Arctandria

12:15 Kaffepause

12:30 Dei viltlevande marine ressursane ligg til fellesskapet, Randi Nygård og Karolin Tampere, bokpresentasjon
12:55 Sosio-økologiske tidslinjer: tilpasning til klimaendring i Porsanger, Camilla Brattland, Universitetet i Tromsø

13:15 Kaffepause

Innlegg om fiske, oppdrettsnæring og miljøspørsmål
13:30 Paul Jensen, fisker, Kystfiskarlaget
13:45 John Gustavsen, frilansjournalist
14:00 Sindre Kielland, Natur og Ungdom
Spørsmål og kommentarer

14:30 Filétering og steiking av sei

15:00 Middag og avslutning

Med forbehold om endringer i programmet

Kystens dag har mottatt finansiell støtte fra Stiftelsen Fritt Ord

AKTUELT

Folkemøte om Kunstens Hus

Søndag 13. september kl 13:00 - 16:00

Tromsø Kunstforening's team would like to express its support and bring attention to the goal of our colleagues at Lo schermo dell arte Associazione Culturale in Italy

Årsmøte 2020 - Nå med sakspapirer (datert 21.05)

Årets årsmøte blir gjennomført digitalt torsdag 28. mai kl. 1800–2000.

Sammen kan vi klare dette